تینسلی راندولف هاریسون (به انگلیسی: Tinsley Randolph Harrison) (زاده ۱۹۰۰- مرگ ۱۹۷۸ ) پزشک آمریکایی که بیشتر به خاطر کتاب اصول طب داخلی هاریسون شناخته میشود.هاریسون در تالادگای آلاباما در ۱۸ مارس ۱۹۰۰ متولد شد. پدرش گروس هاریسون ششمین نسل پزشک از خانواده هاریسون بود. او در ۱۵ سالگی از دبیرستان فارغالتحصیل شد و وارد دانشگاه میشگان شد. جاییکه او یکسال به تحصیل پزشکی پرداخت و بعد از آن به دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز رفت. او تخصص داخلی خود را در بیمارستان بنت بریگهام در بوستون گذراند.
سالهای آغازین و تحصیلات او
هریسون در 18 مارس 1900 در تالادگا ، آلباما متولد شد. وی فرزند گروس هریسون ، خود پزشک نسل ششم بود. پس از فارغ التحصیلی از دبیرستان ، هریسون در دانشگاه میشیگان شرکت کرد ، جایی که او همچنین قبل از انتقال به دانشکده پزشکی جانس هاپکینز در پاییز 1919 ، یک سال دانشکده پزشکی را نیز به اتمام رساند. هم اتاقی و همکار تنیس وی در جانز هاپکینز بود. آلفرد بلالوك ، كه با او دوستی نزدیك نزدیك داشته است. وی دوره کارآموزی خود را در بیمارستان پیتر بنت بریگام در بوستون به پایان رساند ، برای آموزش بیشتر در پزشکی داخلی به هاپکینز بازگشت و اقامت خود را در دانشگاه وندربیلت به اتمام رساند و در آنجا به عنوان اولین رئیس مقیم در گروه پزشکی فعالیت کرد.
کتاب ها و مقالات هاریسون
کتاب اصول طب داخلی هاریسون (Harrison’s Principles of Internal Medicine, 20th Edition (Vol.1 & Vol.2) – 2018) یکی از مهمترین و اصلی ترین منابع درسی در زمینه طب داخلی برای رشته پزشکی است. نویسندگان این کتاب J. Larry Jameson، Anthony S. Fauci، Dennis L. Kasper، Stephen L. Hauser، Dan L. Longo و Joseph Loscalzo می باشند. چاپ اول این کتاب در سال ۱۹۵۰ منتشر شد و ویرایش بیستم آن در سال 2018 منتشر گردید. اگرچه این کتاب موضوعات فراوانی را از عصبشناسی گرفته تا بیماریهای عفونی شامل میشود اما به طور ویژه بیشتر مباحث طب داخلی آن مورد توجه قرار میگیرد. طب داخلی هاریسون به عنوان منبعی معتبر به عنوان یکی از کتابهای اصلی متخصصان داخلی به شمار میآید. کتاب به نام تینسلی هاریسون که ویراستار ارشد ۵ ویرایش اولیه کتاب بوده است نام گذاری شده است.
ویرایش بیستم این کتاب شامل 20 بخش اصلی و چندین زیر فصل مجزا می باشد. مهمترین سرفصل های کتاب اصول طب داخلی هاریسون به شرح زیر می باشد:
بخش اول: مقدمه ای بر پزشکی بالینی
بخش دوم: تظاهرات کاردینال و ارائه بیماری
بخش سوم: فارماکولوژی
بخش چهارم: آنکولوژی و هماتولوژی
بخش پنجم: بیماریهای عفونی
بخش ششم: اختلالات سیستم قلبی عروقی
بخش هفتم: اختلالات سیستم تنفسی
بخش هشتم: داروی مراقبتهای ویژه
بخش نهم: اختلالات کلیه و مجاری ادراری
بخش دهم: اختلالات دستگاه گوارش
بخش یازدهم: بیماری های روماتولوژی و دستگاه ایمنی
بخش دوازدهم: بیماری های غدد و متابولیسم
بخش سیزدهم: بیماری های مغز و اعصاب
بخش چهاردهم: مسمومیت ، مصرف بیش از حد مواد مخدر و تجویز
بخش پانزدهم: بیماری های مرتبط با قرار گرفتن در معرض محیط زیست
بخش شانزدهم: ژن ها ، محیط و بیماری
بخش هفدهم: پزشکی جهانی
بخش هجدهم: سالمندی
بخش نوزدهم: طب مشاوره
بخش بیستم: مرزها