کمک پرستار کیست؟

کمک پرستار کیست؟ شرح وظایف کمک پرستار

کمک پرستار یک متخصص مراقبت های بهداشتی است که مراقبت های اولیه پرستاری را تحت نظارت یک پرستار انجام می دهد. وظایف کمک پرستار ممکن است شامل کمک به بیماران در انجام فعالیت های روزمره زندگی، گرفتن علائم حیاتی، نظارت بر وضعیت بیماران و کمک به اقدامات پزشکی باشد. آنها همچنین ممکن است از بیماران و خانواده هایشان حمایت عاطفی کنند و هرگونه نگرانی یا مشاهدات خود را به پرستار ناظر در میان بگذارند. کمک پرستار ها نقش مهمی در تضمین آسایش و ایمنی بیماران دارند.

در نظر داشته باشید که شغل کمک پرستاری با اینکه زیر مجموعه کارهای پرستاری است اما خطر کمتری نسبت به پرستاری دارد. در بیمارستان ها وظیفه ی هماهنگی کمک پرستار ها به عهده پرستاران بخش می باشد. با ما همراه باشید تا از ظرح وظایف شغل کمک پرستاری اطلاع پیدا نمایید و تفاوت این ردیف شغل را با بهیاران درک نمایید.

شرح وظایف کمک پرستار

وظایف کمک پرستار

کمک پرستار ها در محیط‌های مختلف از جمله بیمارستان‌ها، خانه‌های سالمندان، درمانگاه‌ها، مراکز توانبخشی ، آسایشگاه‌ها، اورژانس‌ها، خانه و .. فعالیت می‌کنند. مهم ترین وظایف آنها عبارتند از:

1. کمک به بیماران در انجام فعالیت های روزمره زندگی مانند حمام کردن، لباس پوشیدن، نظافت و…

2. تغذیه بیمارانی که برای خوردن و آشامیدن نیاز به کمک دارند.

3. جمع آوری نمونه و انجام آزمایشات اولیه پزشکی مانند آزمایش قند خون و ادرار.

4.گرفتن و ثبت علائم حیاتی مانند فشار خون، دما و ضربان نبض.

5. کمک به بیماران برای حرکت و انتقال آنها از تخت به صندلی چرخدار یا سایر تجهیزات.

6. تمیز و مرتب نگه داشتن اتاق های بیماران، تعویض ملحفه و جوراب ساق بلند.

7. کمک به اقدامات پزشکی

8. برقراری ارتباط با بیماران و خانواده های آنها، ارائه حمایت عاطفی و پاسخ به سوالات احتمالی.

9. مشاهده و گزارش هرگونه تغییر در وضعیت بیماران به پرستار ناظر.

شرایط فعالیت به عنوان کمک پرستار چیست؟

محدودیت سنی: یکی از موضوعات بسیار مهم قبل از فعالیت در ردیف شغلی کمک پرستار، قطعا شرایط سنی این شغل می باشد. با توجه به شرح وظایفی که این شغل دارد، از محدودیت سنی برخوردار می باشد. افرادی که در محدوده سنی 18 تا 32 سال هستند می توانند به عنوان کمک پرستار فعالیت نمایند.

سلامت جسمی و سلامت روان: از دیگر شرایطی که می بایست در نظر گرفته شود، سلامت جسمی و سلامت روان کمک پرستار ها می باشد. با توجه به شرح وظایف این شغل که دردسر ها و مشکلاتی را به همراه دارد و افراد می بایست با بیماران و خانواده بیمار در شرایط سخت به خوبی برخورد کنند، باید از صبر و حوصله زیادی برخوردار باشند تا بتوانند وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. معمولا افرادی که یک بیماری خاص دارند از صبر و حوصله کمتری برخوردار هستند و نمی توانند رفتار مناسبی با بیماران و خانواده های آنها داشته باشند.

مهارت ارتباطی مناسب: از دیگر شرایط کار به عنوان کمک پرستار می توان به داشتن آراستگی ظاهری مرتب بودن و خوش صحبت بودن اشاره کرد.  کمک پرستاران باید بتوانند با بیماران و خانواده های آنها رفتار مناسبی داشته باشند تا بتوانند به افرادی که از لحاظ روحی دچار ضعف می شوند، کمک نمایند

سایر مهارت ها: از دیگر مهارت های مورد نیاز فعالیت به عنوان کمک پرستار می توان به مواردی همچون توجه به جزئیات، ارتباط نوشتاری مناسب، ارتباط شفاهی مناسب، توانایی در خواندن دستور العمل های پزشکی، دارا بودن انعطاف پذیری در انجام وظایف، مهارت کار تیمی و دانش مناسب درباره امور پزشکی اشاره داشت.

شرایط فعالیت به عنوان کمک پرستار چیست؟

وظایف کمک پرستار در منزل

یکی دیگر از مکان هایی که کمک پرستار ها می توانند فعالیت نمایند در منازل افرادی است که نیاز به کمک به بیماران خود دارند. از وظایف کمک پرستار در منزل می توان به مواردی همچون: جمع آوری نمونه، گرفتن نشانه های حیاتی، مطمئن شدن از آرامش بیمار، تجویز دارو و اعلام شرایط بیماران می باشد. مهم ترین وظایف کمک پرستار در منزل انتقال تمامی مشکلات بیمار به پزشکان و پرستاران مربوطه است تا در کم ترین زمان ممکن بتوانند آن مشکلات را برطرف نمایند.

تفاوت کمک پرستار و بهیار در چیست؟

در حالی که هم کمک پرستار و هم بهیاران در زمینه مراقبت های بهداشتی کار می کنند و مراقبت های ضروری را به بیماران ارائه می دهند، تفاوت های کلیدی بین این دو شغل وجود دارد. از مهم ترین تفاوت وظایف شغلی کمک پرستار و بهیار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مسئولیت ها: کمک پرستار و بهیاران وظایف متفاوتی دارند. کمک پرستارها می بایست کارهای اولیه و ابتدایی بیماران را انجام دهند. همان طور که گفته شد آنها فعالیت هایی همچون ارزیابی بیماران، تجویز داروها و نظارت بر حال  بیمار را برعهده دارند. از دیگر وظایف مهم کمک پرستار ها حمایت عاطفی از بیماران و خانواده هایشان می باشد. از سوی دیگر، بهیاران وظایف دیگری از جمله وصل کردن سوند بیمار، مانیتور کردن بیمار، مراقبت از استومی، پانسمان و.. دارند.

دوره آموزشی: یکی دیگر از تفاوت های بسیار مهم کمک پرستاران و بهیاران در فرایند کسب دانش می باشد. کمک پرستارات معمولا نیاز دارند بین 6 ماه تا یک سال در دوره های آموزشی کمک پرستاری شرکت نمایند.  دوره های آموزشی کمک پرستاری در مراکز درمانی خصوصی، جهاد دانشگاهی و هلال احمر که تحت نظر وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری است برگزار خواهد شد. اما افرادی که قصد فعالیت به عنوان یک بهیار را دارند می توانند بعد از دریافت دیپلم، به دانشگاه  رفته و بعد از کسب دانش مورد نیاز، مشغول به کار به عنوان بهیار شوند.

کتاب کمک پرستاری یکساله

کتاب کمک پرستاری یکساله دکتر صدیقه سالمی در دو جلد تدوین شده است. این دوجلد به یکدیگر وابسته و پیوسته هستند به صورتی که مخاطب باید آن‌ها را به صورت پی در پی مورد مطالعه قرار دهد. کتاب کمک پرستاری سعید لک در ابتدا اصول پایه کمک پرستاری را به‌صورت مفهومی ارائه داده است و سپس وارد مباحث مهارت‌ها می‌شود. در جلد دوم این کتاب به مباحث حرفه‌ای پرداخته می‌شود. از جمله این مباحث می‌توان به آشنایی با داروها، مراقبت‌های جراحی، حین و بعد از عمل، اتاق عمل و CPR و… اشاره نمود.

مولفان در کتاب کمک پرستاری، برنامه یک ساله سازماندهی شده‌ای شامل کلاس‌های نظری و عملی زمان‌بندی شده‌ی دقیق، جهت آموزش و پرورش به کمک پرستاران ارائه کرده تا از این طریق آمادگی لازم جهت کار در بخش‌های عمومی بیمارستان، تحت نظارت پرستاران را کسب کنند.

برای مشاهده اطلاعات کامل‌تر و خرید کتاب کمک پرستاری دکتر صدیقه سالمی می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.
کمک پرستاری

کتاب بانک آزمون کمک پرستاری

کتاب بانک آزمون جامع کمک پرستاری صدیقه سالمی با هدف مرور نکات و تثبیت یادگیری مطالب و همچنین آشنایی با نمونه سوالات منبع معرفی شده برای آزمون پایان دوره استخدامی رشته کمک پرستاری طراحی شده است. این اثر شامل 3000 سوال طبقه بندی شده و تالیفی توسط صدیقه سالمی است که در کنار منبع اصلی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

ﻃﺒﻘﻪ ﺑﻨﺪی ﺳﺆاﻻت ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﻳﺎری می ﻛﻨﺪ ﺗﺎ ﭘﺲ از ﻣﻄﺎﻟﻌﻪی ﻫﺮ ﻓﺼﻞ، از ﻃﺮﻳﻖ ﺗﺴﺖﻫﺎ ﺑﻪ ﺧﻮدآزﻣﺎیی ﭘﺮداﺧﺘﻪ و ﺗﻤﺎم ﻧﻜﺎت ﻣﻬﻢ را ﻣﺮور ﻛﻨﻴﺪ. اﺑﺘﺪا 6500 ﺳﺆال ﭼﻨﺪﮔﺰﻳﻨﻪای ﺗﻬﻴﻪ ﺷﺪه ﺑﻮد؛ ولی ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺣﺠﻢ زﻳﺎد آن و ﺑﺎ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻦ اﻳﻦ واﻗﻌﻴﺖ ﻛﻪ دوﺳﺘﺎن ﻋﺰﻳﺰ ﻛﻤکﭘﺮﺳﺘﺎری ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ وﻗﺖ ﻛﺎفی ﺑﺮای ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻫﻤﻪ آن را در اﺧﺘﻴﺎر ﻧﺪاﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ، ﺑﻪ ﺷﻜﻠی ﺧﻼﺻﻪﺗﺮ در اﺧﺘﻴﺎر ﺷﻤﺎ ﺧﻮاﻧﻨﺪﮔﺎن گرامی ﻗﺮار میﮔﻴﺮد.

برای مشاهده اطلاعات کامل‌تر و خرید کتاب بانک آزمون جامع کمک پرستاری می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.
کمک پرستاری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *