شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که کتاب آناتومی گری چند جلد است؟ کتاب آناتومی گری زبان اصلی به صورت تک جلدی چاپ شده است ولی ترجمه فارسی این کتاب به صورت 3 جلدی و در بعضی ترجمه ها به صورت 4 جلدی به چاپ رسیده است و مبحث نوروآناتومی در جلد چهارم آمده است. در ادامه به معرفی ترجمههای فارسی کتاب آناتومی گری میپردازیم، با ما همراه باشید.
جلد اول: آناتومی تنه
جلد دوم: آناتومی اندام
جلد سوم: آناتومی سر و گردن
جلد چهارم: نوروآناتومی
آناتومی گری جلد اول آناتومی تنه
در فصل اول از آناتومی گری تنه دستگاههای مختلف بدن از جمله دستگاه اسکلتی، غضروف، مفاصل، پوست،دستگاههای لنفاوی، عصبی و سایر دستگاههای بدن مورد بررسی قرار میگیرند. سپس به بخش آناتومی پشت و جزئیات آن میرسیم. در ادامه نیز آناتومی موضعی نظیر قالبهای استخوانی، مفاصل، رباتها و ساختار عضلانی پشت همچنین نخاع و اعصاب نخاعی بررسی میشوند. در ادامه نیز به آناتومی سطحی پشت، آناتومی قفسه سینه، آناتومی شکم و آناتومی لگن و پرینه پرداخته میشود.
آناتومی گری جلد دوم آناتومی اندام
کتاب آناتومی گری جلد دوم یا همان آناتومی گری اندام یکی از مجموعه کتابهای Gray’s Anatomy for Students است که به صورت تخصصی به مبحث آناتومی اندام میپردازد. در این کتاب اندام بدن انسان به دو قسمت اندام فوقانی و اندام تحتانی تقسیم شده است. در هر قسمت عملکرد آن، اجزای تشکیل دهنده، ارتباط با نواحی دگیر، نکات مهم و… به طور کامل شرح داده شده است.
آناتومی گری جلد سوم آناتومی سر و گردن
کتاب آناتومی گری جلد سوم به آناتومی گری سر و گردن نیز مشهور است. این کتاب به معرفی آناتومی و اندام مرتبط با سروگردن و عملکرد هر یک از آنها میپردازد. موضوع جلد سوم در رابطه با آناتومی موضعی سر، اعصاب، عضلات، عروق، اسکلتها، سینوسها، آناتومی سطحی سر و گردن و بخشهایی از آناتومی انسان است که با سر و گردن مرتبط است.
بطورکلی در کتاب آناتومی گری سروگردن اجزا و عملکرد این اندامها و همچنین ارتباط آنها با سایر نواحی، آناتومی ناحیهای، حفرههای مختلف نواحی سر و گردن نظیر، دهان بینی و آناتومی سطحی و بالینی آنها مورد بررسی قرار میگیرد.
آناتومی گری جلد چهارم نوروآناتومی
جلد چهارم کتاب آناتومی گری یا همان نوروآناتومی گری به بررسی آناتومی اعصاب می پردازد. محتوای این کتاب حاوی نگاهی کلی به دستگاه عصبی است. در این کتاب، مغز، تالاموس، ساقه مغز، نخاع، هستههای قاعدهای، مخچه، دستگاه بینایی، دستگاه شنوایی و تعادلی، هیپوتالاموس، دستگاه بویایی و لیمبیک و بطورکلی هر اندامی که مرتبط با دستگاه عصبی است در این بخش مورد بررسی قرار میگیرد.